Earth Hour

Website 2020 WWF:n Earth Houria vietetään 28.3. klo 20.30.
Alueen säännöt ja kameralinkit etc.
Website
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Earth Hour

Viesti Kirjoittaja Pb »

Tietoa kampanjasta

Earth Hour on maailmanlaajuinen ilmastokampanja, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi samana päivänä. Kampanja haluaa innostaa ihmisiä toimimaan itse maailman tulevaisuuden puolesta ja ilmastokriisin torjumiseksi. Earth Hourin tavoitteena on myös vaikuttaa maailman päättäjiin niin, että ilmastonmuutoksen torjunta otetaan vihdoin tosissaan.

Tavoitteena on saada ainakin kolme miljoonaa suomalaista osallistumaan Earth Hour -kampanjaan. Maailmanlaajuisesti Earth Hour pyrkii innostamaan mukaan jopa miljardi ihmistä.

Anna valomerkki: tule mukaan huikeaan ilmastokampanjaan

Earth Hour -kampanjaan voi osallistua kuka tahansa: yksityishenkilöt ja organisaatiot. Miten ikinä osallistutkin Earth Hour -kampanjaan, ilmoittaudu osallistujaksi. Earth Hour tekee mahdollisimman helpoksi ja hauskaksi toimia maailman puolesta. Voit:

* sammuttaa kotisi tai organisaatiosi, kuten työpaikkasi, valot lauantaina 27.3.2010 kello 20.30–21.30
* osallistua paikalliseen, tunnelmalliseen Earth Hour -tapahtumaan
* innostaa oman organisaatiosi, kuten työpaikkasi, osallistumaan tapahtumaan
* järjestää oman tapahtuman – suuren tai pienen
* levittää sanaa Earth Hour -kampanjasta
* tukea tapahtumaa antamalla lahjoituksen WWF:n ilmastotyön hyväksi ja
* seurata kampanjan etenemistä uutiskirjeen ja sosiaalisen median kautta

Lähde: https://www.wwf.fi/earthhour/" target="_blank
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

WWF TIEDOTTAA 11.2.2010


Panda Mei Lan on Kiinan Earth Hour -lähettiläs

Panda nimeltä Mei Lan valittiin tänä vuonna WWF Kiinan Earth Hour -kampanjan viralliseksi lähettilääksi. Mei Lanin ensimmäinen diplomaattinen tehtävä on lanseerata ilmastokampanja maailmanlaajuisesti kiinalaisen uudenvuoden alkajaisiksi. Aiemmin lähettiläänä on toiminut muun muassa Desmond Tutu, Coldplay ja Cate Blanchett.

Lue koko tiedote: http://www.wwf.fi/tiedotus/tiedotteet/t ... i_lan.html" target="_blank
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Uutiskirje 1 / 2010

*Earth Houriin enää kuusi viikkoa


Earth Houriin on jäljellä enää puolitoista kuukautta! Kampanjatiimit paiskivat parhaillaan töitä 72 maassa ja lisää maita ilmoittautuu jatkuvasti mukaan. Tavoitteena on päihittää viime vuoden luku, 88 maata. Uusia jo ilmoittautuneita maita tänä vuonna ovat Tsekki, Mongolia, Madagaskar ja Paraguay!

*Maailmalla Belgia johtaa tilastoja

Ilmoittautuneet kaupungit ja kunnat -tilastoa johtaa tällä hetkellä Belgia. Suomessa mukaan on tähän mennessä lupautunut 15 kuntaa tai kaupunkia.

Belgia 101
Ruotsi 77
Kanada 62
Uusi Seelanti 40
Kreikka 27

*Suomessakin kuhisee

Suomessa mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut lähes 2200 yksityishenkilöä, 15 kuntaa tai kaupunkia, yli 100 yritystä, 37 muuta organisaatiota tai yhteisöä sekä 19 oppilaitosta. Levittäkää sanaa eteenpäin, sillä kolmen miljoonan tavoitteeseen on vielä matkaa!

Kaupunkeja ja kuntia oli viime perjantaihin mennessä ilmoittautunut mukaan 15: Lappeenranta, Imatra, Kirkkonummi, Tuusula, Uurainen, Koski Tl, Mynämäki, Kannonkoski, Espoo, Sysmä, Raisio, Tampere ja Uusikaupunki.

*Uusikaupunki tähtää hiilineutraaliksi

Uusikaupunki tähtää Suomen ympäristökeskuksen hankkeen siivittämänä hiilineutraaliksi kaupungiksi. Kaupungissa on muun muassa kerrattu ja toteutettu energiansäästön perusasioita; valoja sammutetaan, kulutusta vähennetään, jätteitä lajitellaan ja kierrätystä tehostetaan. Lisäksi kaupungin investoinneissa on huomioitu ja toteutettu uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä ratkaisuja. Earth Houriin kaupunki osallistuu toistamiseen sammuttamalla osan katuvaloistaan.

*Stora Enso haastaa Kauppatorin naapureita sammuttamaan valoja

Stora Enso ilmoittautui tänä vuonna ensimmäisten yritysten joukossa mukaan kampanjaan. Yritys aikoo sammuttaa valot pääkonttorissaan Kanavaranta 1:ssä Helsingin Katajanokalla. Stora Enso haastaa kaikki muutkin alueen toimistot ja konttorit sammuttamaan valonsa Earth Hourin ajaksi. Tapahtumasta ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen välttämättömyydestä tiedotetaan myös koko yrityksen henkilöstölle. Stora Enso kuuluu WWF:n Green Office -verkostoon.

*Espoo innostaa koululaisia ilmastojulistekilpailulla

Espoon kaupunki osallistuu Earth Hour 2010 -tapahtumaan haastamalla Espoon peruskoulujen 1.–9. luokat julistekilpailuun. Kilpailuun voi osallistua joko luokittain tai oppilaiden muodostamissa pienemmissä ryhmissä. Julistekilpailun tavoitteena on haastaa koululaisia pohtimaan ilmastonmuutosta hauskalla ja luovalla tavalla.

*YLE on kampanjan virallinen yhteistyökumppani

YLE on kampanjan virallinen mediayhteistyökumppani. YLE sammuttaa Earth Hour -iltana Pasilan linkkitornin valot (lukuun ottamatta lentoestevaloja) sekä Ison Pajan suuren ulkomainostaulun. YLE kuuluu WWF:n Green Office-verkostoon, ja ympäristöasioista halutaan arkipäivää monin eri tavoin. Viime vuoden seurantatiedot kertovatkin, että energiankulutus, jätemäärät, paperinkulutus ja työmatkojen päästöt ovat pienentyneet!

*Pelaa Earth Hour -peliä!

Earth Hour -peli on lapsille ja lapsenmielisille tarkoitettu hauska ajanviete. Pelin tavoitteena on sammuttaa niin monta valoa kuin voi niin nopeasti kuin mahdollista. Matkan varrella kannattaa hyödyntää virtasysäyksiä. Pelaa hauskaa Earth Hour -peliä.

*Muista ilmoittaa tapahtumat!

Muistattehan myös ilmoittaa järjestämänne tapahtumat earthhour.fi -verkkosivulla. Näin saatte tapahtumalle osanottajia ja innostatte muitakin järjestämään tunnelmallisia tapahtumia. Ilmoita tapahtuma!


Lähde: WWF Suomen Earth Hour -uutiskirje
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Uutiskirje 2 / 2010

*88 maata mukana kampanjassa

Earth Hour -kampanjaan osallistuvien maiden määrä ylittänee tällä viikolla viime vuoden luvun! Kuwaitin vahvistettua osallistumisensa jo nyt kampanjassa on mukana 88 maata, eli yhtä monta kuin viime vuonna kampanjan huipentuessa maaliskuun lopulla. Nyt odotamme jännityksellä, mikä maa ilmoittautuu seuraavaksi ja rikkoo viime vuoden ennätyksen? Seuraa maailman ja Suomen Earth Hour -tilannetta sivulla http://www.earthhour.fi.

*Pimeys yltää korkeuksiin

Neljä viidestä maailman korkeimmasta rakennuksesta sammuttaa valonsa lauantaina 27. maaliskuuta WWF:n Earth Hour -tapahtumassa. Koko maapallon yhteiseen ilmastokampanjaan osallistuu myös Dubaissa sijaitseva, yli 800 metriin kohoava maailman korkein rakennus Burj Khalifa. Burj Khalifaa pidetään maailmanlaajuisen yhteistyön ja kehityksen symbolina. Burj Khalifan lisäksi top-5 -listalta tunniksi pimenevät CN Tower, Taipei 101 ja Willis (Sears) Tower.

*Uusikaupunki tähtää hiilineutraaliksi

Uusikaupunki tähtää Suomen ympäristökeskuksen Hinku-hankkeen siivittämänä hiilineutraaliksi kaupungiksi. Kaupungissa on muun muassa kerrattu ja toteutettu energiansäästön perusasioita; valoja sammutetaan, kulutusta vähennetään, jätteitä lajitellaan ja kierrätystä tehostetaan. Lisäksi kaupungin investoinneissa on huomioitu ja toteutettu uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä ratkaisuja. Kaupungin asukkaita on osallistettu nettikyselyllä, jonka pohjalta käynnistyi laaja jätehuollon uudistus. Lisäksi kaupungissa toimivat yritykset ovat vahvasti mukana hankkeessa. Earth Houriin kaupunki osallistuu toistamiseen sammuttamalla osan katuvaloistaan.

*Kaarinassa Kotimäen koulu käy lyhtypolulle

Kotimäen koulu Kaarinassa on jälleen tänä vuonna mukana WWF:n Earth Hour -kampanjassa. Ohjelmassa on valojen sammuttamisen lisäksi tunnelmallinen lyhtypolku koulun lähimetsässä. Polun varteen ripustetaan kylttejä, joissa on oppilaiden laatimia energiansäästövinkkejä. Koulu on kunnostautunut ympäristöasioissa Vihreä Lippu -ohjelmassa ja ilmastonmuutosta hillitään koulussa useilla keinoilla. Koulussa ei esimerkiksi käytetä hehkulamppuja, ja yleisten tilojen valoja ja liikuntatilojen suihkuja ohjaavat liiketunnistimet.

*Earth Hour -julisteet ovat ladattavissa!

Nyt voit ladata ja tulostaa kotisi, koulusi tai työpaikkasi seinälle Earth Hour -julisteita. Valittavanasi on kaksi mahdollisuutta; musta juliste Earth Hour -numeroilla tai valkoinen, aivan uusi juliste Earth Hour -maapallolla. Maapallojulisteen on tehnyt Ida Koivumäki, Tampereen Kanjonin koulun 3A:n oppilas.

*Bongaa uudet bannerit, fanita Facebookissa

Kampanjasivulle on nyt ladattu uusia bannereita. Bannereita saa vapaasti käyttää omilla verkkosivuillaan, ja mielellään myös linkittää niitä Earth Hour 2010 -kampanjasivustolle. Facebookin on perustettu uusi fanisivusto, fanita Earth Houria myös siellä! Fanisivulla voit kertoa mitä olet kampanjasta mieltä, mitä itse teet ilmastonmuutoksen eteen ja miten aiot tänä vuonna osallistua.


Lähde: WWF Suomen Earth Hour -uutiskirje
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Uutiskirje 3 / 2010

*92 maata mukana

Maailmalla Earth Hour kohoaa tänä vuonna omaan luokkaansa. Osallistuvien maiden määrä on nyt ylittänyt viime vuoden ennätyksen, 88, ja tällä hetkellä 92 maata on ilmoittautunut mukaan kampanjaan. Uusia maita ovat muun muassa Madagaskar, Kosovo, Nepal, Mongolia, Tsekki, Paraguay ja Ecuador.

*Irina Björklund ja Peter Franzén sammuttavat

Suomessa jo tuhannet ihmiset, sadat yritykset, lukuisat koulut ja organisaatiot sekä runsaat kolmekymmentä kuntaa ja kaupunkia ovat luvanneet antaa valomerkkinsä ilmaston puolesta. WWF Suomen tavoitteena on innostaa mukaan suurin osa suomalaisista. Mallia antavat muun muassa Irina Björklund, Peter Franzén ja Carina Räihä, jotka ovat sitoutuneet viettämään valotonta tuntia.

*Kiipeilijän valoton tunti Kathmandussa

WWF:n luonnon lähettiläs Carina Räihä aikoo ensimmäisenä suomalaisena naisena kiivetä Mount Everestille tämän kevään aikana. Carina Räihä on luvannut sammuttaa valot Earth Hour -iltana saavuttuaan Nepaliin. "Hienompaa paikkaa ja ajankohtaa en voisi kuvitella tapahtumalle omalla kohdallani. Kathmandussa aloitan valmistautumisen kiipeilyyn ja käyn tutustumassa WWF:n suojelukohteeseen Teraissa", hän kertoo.

*Helsingissä sammutetaan useita näyttäviä kohteita

Helsingissä sammuu tapahtumailtana monta näyttävää kohdetta. YLEn linkkitornin lisäksi ulkovalot sammutetaan muun muassa Tuomiokirkosta, Finlandiatalosta, Helsingin Olympiastadionin tornista ja usean suuryrityksen pääkonttorista. VR sammuttaa Helsingissä Kivimiesten valopallot ja Helsingin Satama osan valoista Eteläsataman Olympialaiturilta ja Vuosaaren satamassa. Lukuisat kauppakeskukset sammuttavat valoja, esimerkiksi Forum ja Kamppi sammuttavat ulkomainostaulujaan tapahtuman ajaksi.

*Seurakunnat viettävät valon hetkeä

Kampanjaan on myös ilmoittautunut Suomen evankelisluterilainen kirkko sekä useat seurakunnat, jotka viettävät Earth Hour -iltana valon hetkeä. Kynttilähartaushetkiä vietetään ainakin Tikkurilassa, Raisiossa, Suolahdella ja Hartolassa. Tampereen tuomiokirkossa on Earth Hour -iltana luvassa Tampere Filharmonian vaskien konsertti. Helsingissä moni kirkko sammuttaa ulkovalaistuksen.

*Lähetä ilmastoterveisiä päättäjille

Oletko huolissasi ilmastonmuutoksesta? Kaipaatko jo ripeitä toimia ja sitovia päätöksiä? Lähettäkää ilmastoterveisiä päättäjille kommenttina kampanjasivun tai Facebookin faniryhmän keskustelusivuilla! Kokoamme sinne myös kampanjan verkkosivujen kautta ilmoittautumisen yhteydessä tulleita viestejä. Kampanjan jälkeen kokoamme kaikista viesteistä yhteenvedon, joka luovutetaan kampanjan tulosten kanssa ilmastopäättäjille.


Lähde: WWF Suomen Earth Hour -uutiskirje
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Uutiskirje 4 / 2010

*107 maata mukana

Earth Houriin on kampanjan viimeisten viikkojen aikana ilmoittautunut ennätykselliset 107 maata. Uusimpia tulokkaita ovat Grönlanti ja Marokko. Puolentoista viikon kuluttua maailmalla sammutetaan valot useista tunnetuista maamerkeistä, muun muassa Empire State Buildingistä, Eiffel-tornista ja Brandenburgin portista. Ensimmäistä kertaa Turkissa valot sammuvat Istanbulissa sijaitsevalla Bosporin-sillalla.

*Innosta oma kuntasi mukaan

Suomen 342 kunnasta ja kaupungista runsaat 50 on ilmoittautunut kampanjan verkkosivuilla aikovansa osallistua tempaukseen. Onko oma kuntasi jo mukana? Tarkista tilanne. Ellei, voit lähettää palautetta kunnan verkkosivujen kautta ja pyrkiä innostamaan kuntaasi osallistumaan.

*Partiolaiset valmiina valojensammutukseen

Jätä maailma vähän parempana kuin sen löysit. Tällaisen ohjeen antoi partioliikkeen perustaja Robert Baden-Powell partiolaisilleen. Suomen Partiolaiset osallistuu WWF:n Earth Hourin viettoon lauantaina 27. maaliskuuta jakamalla osallistumisvinkkejä lippukunnilleen ja kehottamalla kaikkia jäseniään sammuttamaan valot. Suomen Partiolaiset viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlia.

*Tähtitarkkailijan tähtihetki

Kun valot sammuvat ympäri maapalloa, tähdet näkyvät kirkkaammin. Valosaasteen heikkenemisestä aikovat hyötyä ainakin Tampereen, Mikkelin ja Jaalan tähtitieteilijät, jotka tarjoavat myös yleisölle mahdollisuuden tarkkailla tähtiä valottoman tunnin ajan. Earth Hour -illan tapahtumat.

*Helsingissä H-hetkellä voi harrastaa pyöräilyä

Helsingin Polkupyöräilijät osallistuu kampanjaan leppoisa tahtisen pyöräretken merkeissä. HePon Earth Hour -pyöräily lähtee lauantaina 27.3.2010 klo 20:30 Esplanadin puistosta ja palaa samaan paikkaan klo 21:30. Pyöräretki kiertelee tunnin ajan Helsingin keskustan tuntumassa.

Mitä sinä teet Earth Hour -iltana?

Kevään vaikuttavin valojensammutustempaus näkyy ja kuuluu runsaan kahden viikon kuluttua. Helsingissä suurin tapahtuma on Espalla, missä akustista konserttia tähdittävät lauluyhtye Viisi, Pete Parkkonen ja Rudirok, partiolaiset ja HYY:n opiskelijat järjestävät soihtukulkueen ja tuliryhmät Polte ja Trio Taika esiintyvät. Tampereen Keskustorilla järjestetään kuntalaisille karkelot, joissa luvassa on lyhtykulkue, tuliesityksiä ja tähtien tarkkailua. Hyvinkään Sveitsi-uimalassa voi uida kynttilänvalossa, Tuusulassa voi kokeilla zumbaa tai uida kynttilänvalossa, Savonlinnassa puolestaan luvassa on lyhtykulkue ja kansalaisaloite.

Järjestetäänkö sinun paikkakunnallasi Earth Hour -tapahtuma? Miten aiot itse viettää Earth Hour -iltaa? Kerro meille ja muille!


--------------------------------------------------------------------------------
Lähde: WWF Suomen Earth Hour -uutiskirje
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Uutiskirje 5 / 2010

*Earth Hour kattaa kaikki mantereet

Antarktikan vahvistettua osallistumisensa Earth Hourissa on mukana maita joka mantereelta. Maiden ja alueiden määrä on lähes 120, ja uusia osallistuvia maita on tänä vuonna 30. Valoja sammutetaan kaikissa G20-maissa, kun viime vuonna mukana oli vain 18 maata G20-ryhmästä. Isojen maamerkkien listaan on nyt myös merkattu Lontoon Big Ben!

*Lähes 80 suomalaista kuntaa mukana

Suomessa kampanjaan on ilmoittautunut runsaat 4000 yksityishenkilöä, lähes 80 kuntaa tai kaupunkia, lähes 300 yritystä, lähes 140 muuta organisaatiota ja 70 oppilaitosta. Ympäri maata järjestetään useita isompia ja pienempiä yleisötapahtumia. Tapahtumia on ainakin Tampereella, Imatralla, Savonlinnassa, Helsingissä ja Lempäälässä.

*Jääveistokset ilmastoasialla

Grönlannin Uummannaqista lähetettiin viime lauantaina merelle kaksi veistosta, joilla halutaan herättää ilmastokeskustelua. Veistoksia on kaksi, ja ne ajelehtivat Grönlannin länsirannikolta etelään jäävuorten päällä, kunnes vuoret lopulta sulavat mereen. Jäävuoriin asennettujen monitorien kautta veistosten matkaa voi seurata maailmanlaajuisesti. Asialla on hollantilainen taiteilija Ap Verheggen yhteistyössä WWF:n kanssa. http://www.coolemotion.org/press

*Kaupungeista ilmastonmuutosratkaisijoita

Kaupunkien osuus hiilipäästöistä jatkaa räjähdysmäistä kasvuaan kaupungistumisen myötä, ennustaa tällä viikolla Tukholman Earth Hour -seminaarissa julkistettu Reinventing the city -raportti. Kaupunkien tulisikin ottaa käyttöön tehokkaita energian säästöä ja tehokkuutta parantavia ratkaisuja. "Älykkäisiin ilmastoratkaisuihin panostamalla kaupungeista voi tulla vihreän teknologian edistäjiä ja kehityksen kehtoja," sanoo WWF Suomen ilmastoasiantuntija Karoliina Auvinen. Reinventing the city -raportti

*Brankkari sammuttaa myös

Earth Hour pimentää Helsingin pelastuslaitoksen valoja. Pimennyksiä on luvassa suurimmalla osalla asemista. Yksi merkki ilmastonmuutoksesta ovat sään ääri-ilmiöt, jotka näkyvät monin tavoin pelastajan työssä. "Kylmyys tekee teistä liukkaita, mikä aiheuttaa enemmän kolareita ja muita onnettomuuksia. Toisaalta kuumat kesät lisäävät alkoholinkulutusta, mikä näkyy ensihoidon suurempana työtaakkana", palomies-sairaankuljettaja Mika Ruokomäki.

*Taggaa valokuva

Miten ikinä vietätkin Earth Hour -tuntia, ota Earth Hour -aiheinen valokuva ja jaa se verkossa! Voit ladata sen Flickriin, antaa sille Earth Hour 2010 Finland -tagin ja julkaista. Näin koko maailma näkee, miten valotonta tuntia vietettiin Suomessa. Kampanjan jälkeen Suomen valokuvista kootaan näyttely, johon valitaan mukaan parhaat kuvat. Lisää tietoa valokuvauksesta


--------------------------------------------------------------------------------

Lähde: WWF Suomen Earth Hour -uutiskirje
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Uutiskirje 6 / 2010

*Earth Hour kiertää koko maailman

WWF:n Earth Hour yltää kirjaimellisesti ympäri maailman, sillä valot sammuvat Huippuvuorilta Australiaan. Mukana pimentymässä on monia tunnettuja rakennuksia ja maamerkkejä. Rooman Fontana di Trevi -suihkulähde, Pekingin Kielletty kaupunki, Lontoon Big Ben ja Istanbulin Bosporin silta antavat osaltaan valomerkin yhteisen ilmastomme puolesta. Sammutus etenee aikavyöhykkeittäin, ja ensimmäinen tapahtuma järjestetään Uudessa Seelannissa klo 9.30 Suomen aikaan.

*Tuvalu pimenee kokonaan

Tuvalu on ainoa paikka maailmassa, jossa sähköt katkaistaan koko valtiosta Earth Hourin ajaksi. Sähköttömyyskään ei riitä – Tuvalusta pyritään tekemään tunniksi hiilidioksiditon kannustamalla kansalaisia jättämään autoilla ja moottoripyörillä ajelu sikseen. Ilmastonmuutoksen takianouseva merenpinta uhkaa upottaa Tuvalun alleen.

*SLL, Dodo ja SYKE ilmastonmuutosta vastaan

Earth Houriin osallistumalla Suomen luonnonsuojeluliitto, ympäristöjärjestö Dodo ry sekä Suomen ympäristökeskus SYKE herättelevät päättäjiä ja kansalaisia ilmastokriisin hillitsemisen tärkeydestä. "Haluamme muistuttaa ilmastokriisin vakavuudesta ja toisaalta vaikuttaa Suomenkin päättäjiin niin, että tarve toimia otettaisiin kaikilla tasoilla vakavasti", sanoo Suomen Luonnonsuojeluliiton ilmastovastaava Venla Virkamäki. Organisaatioita ja muita yhteisöjä tapahtumaan on jo ilmoittautunut yli 170!

*Tempauksia ympäri Suomea

Earth Hour tapahtuma näkyy ja kuuluu Suomessa monilla paikkakunnilla. Ilmastoterveisiä annetaan valojen sammuttamisen lisäksi laulaen, uiden ja tähtiä katsellen. Esimerkiksi Tampereella Earth Hour -tapahtuman vietto alkaa hyvissä ajoin ennen H-hetkeä Tampereen Filharmonian vaskien konsertilla. Tampereen keskustorilla voi myös kuunnella kuorojen esityksiä ja ihastella sirkusta. Imatralla puolestaan vietetään Pimiää Hetkeä lyhtykulkueen ja ilmastomusiikin voimin. Kaupunki on myös valjastanut saimaannorpan viemään viestiä ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeydestä.

Kaupunkeja ja kuntia on tapahtumaan ilmoittautunut reilut 80. Tasavallan presidentin kanslia pimenee myös maailman valottoman tunnin ajaksi. Tutustu tapahtumiin ja ilmoita omasi.

*Malediivien presidentti uskoo uusiutuviin energialähteisiin

Malediivien presidentti Mohamed Nasheed peräänkuulutti Suomen-vierailullaan uutta ajattelua ja optimistista energiavisiota ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Hänen mielestään ilmastonmuutoskeskustelussa tulisi nostaa esiin ne taloudelliset ja sosiaaliset vaikuttimet, joilla saataisiin aikaan tarvittavat muutokset energiasektorilla. Presidentti Nasheedin visiossa keskeisiä ovat uusiutuvat energianlähteet ja hiilineutraalius.

*Helsingissä vietetään Earth Houria Espan puistossa

Lauantaina 27. maaliskuuta Earth Houria voi viettää Espan puistossa. WWF:n ja Helsingin kaupungin järjestämässä ilmaisessa tapahtumassa lavalle nousevat esiintymään beatboxaaja RudiRok, lauluyhtye Viisi, Pete Parkkonen sekä tuliryhmät Polte ja Trio Taika. Puistoon päättyy myös partiolaisten ja HYY:n opiskelijoiden eduskuntatalolta lähtevä lyhtykulkue. Tapahtuma alkaa puistossa klo 20. Lue lisää Helsingin tapahtumasta.


--------------------------------------------------------------------------------

Lähde: WWF Suomen Earth Hour -uutiskirje
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Molly
Registered user
Viestit: 6354
Liittynyt: 27 Syys 2009 21:09
11
Paikkakunta: Helsinki, Suomi Finland

Viesti Kirjoittaja Molly »

Earth Hour alkoi Australiasta...Lähde Yle.fi/uutiset/luonto ja ympäristö 270310
All the birds have flown up and gone; A lonely cloud floats leisurely by. We never tire of looking at each other - Only the mountain and I. -Li Po-
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Lämmin kiitos osallistumisestanne WWF:n Earth Hour 2010 -kampanjaan!

Tapahtuma yhdisti ihmisiä, kuntia, yrityksiä, oppilaitoksia ja muita yhteisöjä ja organisaatioita ympäri maailmaa. Yhdessä välitimme vahvan viestin ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeydestä.

Earth Hour -kampanjassa oli tänä vuonna mukana ennätykselliset 126 maata, yli 4000 kaupunkia ja satoja miljoonia ihmisiä. Suomalaisten osallistujien tarkkaa määrää lasketaan vielä, mutta jo nyt tiedämme, että esimerkiksi oppilaitoksia ja yrityksiä oli mukana huomattavasti viime vuotta enemmän. Kun tarkempi osallistujamäärä on saatu selville, kampanjan tulokset luovutetaan loppukeväästä suomalaisille päättäjille.

Lähiviikkojen aikana lataamme kampanjan verkkosivuille osoitteeseen ww.earthhour.fi kuvia eri puolilla Suomea järjestetyistä Earth Hour -tapahtumista. Toivommekin, että lataatte tapahtumakuvianne Flickriin, annatte niille Earth Hour 2010 Finland -tagin ja julkaisette ne. Näin koko maailma näkee, miten vietitte Earth Houria. Vaihtoehtoisesti voitte lähettää tapahtumakuvanne tiedottaja Laura Rahkalle (laura.rahka(at)wwf.fi). Sähköpostitse lähettämiänne kuvia käytetään vain Earth Hour -kampanjan viestinnässä ja kuvaajan nimi julkaistaan niiden yhteydessä.

YK.n pääsihteeri Ban Ki-Moonin sanoin: "Earth Hourin viesti on yksinkertainen. Ilmastonmuutos on meidän kaikkien huoli. Ratkaisut ovat ulottuvillamme ja valmiita toteutettaviksi sekä yksilöiden, yhteisöjen, yritysten että hallitusten toimesta."

Otetaan Earth Hour ja ilmastonmuutoksen hillitseminen osaksi jokapäiväistä elämäämme!

Terveisin,

Liisa Rohweder, pääsihteeri, WWF Suomi

ja

WWF Suomen Earth Hour -tiimi


--------------------------------------------------------------------------------

Lähde: WWF Suomen Earth Hour -uutiskirje
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Pb
Site Admin
Viestit: 2445
Liittynyt: 11 Syys 2009 08:38
11
Paikkakunta: Espoo, Suomi Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pb »

Uutiskirje 7 / 2010

*WWF:n Earth Hour -kampanjan tulokset julki

WWF:n Earth Hour -kampanjan tulokset luovutettiin ympäristöministeri Paula Lehtomäelle eilen 11.5. ympäristöministeriössä. Vuoden 2010 Earth Houriin osallistui 126 maata ja yli 4000 kaupunkia ja kuntaa. Suomessa mukaan ilmoittautui 86 kaupunkia ja kuntaa, 105 oppilaitosta sekä yli 700 yritystä ja muuta organisaatiota. WWF:n teettämän gallup-tutkimuksen mukaan tapahtumaan osallistui noin kolmasosa yli 15-vuotiaista suomalaisista.

*Konkreettisia toimia tarvitaan

Uudenkaupungin HINKU-hankkeen ja Kotimäen koulun edustajat osallistuivat ympäristöministerin tapaamiseen. Paikallisen HINKU-hankkeen projektipäällikkö Reijo Laine toivoi, että suomalaisessa ilmastotyössä ei enää ajettaisi käsijarru päällä: "Suomen ilmastotyön suurimmat puutteet liittyvät käytännön työn toteuttamiseen. Kansallisessa strategiassa määritelty tahtotila ei vielä välity riittävän voimakkaasti tekemiseen." Opettaja Ulla Haapanen puolestaan vetosi ympäristöministeriin, jotta kestävän kehityksen opetukseen saataisiin lisää resursseja: "Kestävä kehitys -opetuksen pitäisi olla arkipäivää kaikissa kouluissa, mutta käytännön esteenä on usein resurssien puute."

*Lukuisia tapahtumia ympäri Suomea

Maaliskuun viimeisenä lauantaina eri puolilla Suomea järjestettiin innokkaasti paikallisia tapahtumia. Kampanjan verkkosivuille ilmoitettiin 76 suomalaista tapahtumaa, mutta todellisuudessa niitä oli todennäköisesti vielä enemmän. Tapahtumien joukossa oli mm. tähtinäytöksiä, tulenpyöritystä, yörunotapahtuma, kynttilähartauksia ja kynttiläuintia, yöpyöräilyä ja jopa Earth Hour -häät. Kampanjan verkkosivuille on koottu valokuvia eri puolilta Suomea.

*Earth Hour -terveisiä päättäjille

Suomalaiset lähettivät päättäjille myös lukuisia terveisiä earthhour.fi-sivujen kautta. Tässä muutamia esimerkkejä terveisistä, joita vietiin myös ministeri Lehtomäelle:

"Ottakaa maapallomme hyvinvointi tosissaan ja tehkää rohkeita päätöksiä meidän kaikkien ja meidän jälkeemme tulevien sukupolvien hyväksi!"

"Suurimmat muutokset saadaan aikaan lainsäädännöllä, joten osoittakaa nyt nopeasti ja voimakkaasti todellinen halunne ratkaista tämä suuri ongelma."

"Tämä on todella tärkeää, ja minäkin olen vasta 10-vuotias, mutta osallistun kuitenkin kampanjaan=)."

"Lopetetaan energian tuhlaaminen. Tämän päivän investoinnit ovat huomisen säästöjä. Myös lapsenlapsillamme on oikeus terveeseen maailmaan."

"Kaikki päätökset ovat tahdosta kiinni, löytyykö teillä tahtoa ilmastonmuutoksen torjumiseksi?"

"Toimikaa sydämen sivistyksen varassa, teillä on suuri vastuu. Maapalloja on vain yksi."

*Lämmin kiitos osallistumisestanne vuoden 2010 Earth Hour -kampanjaan!

--------------------------------------------------------------------------------

Lähde: WWF Suomen Earth Hour -uutiskirje
Ei minua varten tarvii keittää... :cb:
Avatar
Molly
Registered user
Viestit: 6354
Liittynyt: 27 Syys 2009 21:09
11
Paikkakunta: Helsinki, Suomi Finland

Viesti Kirjoittaja Molly »

Tämän vuoden Earth Hour-kampanja on startannut 10.1 2011.
Se järjestetään lauantaina 26.3.


All the birds have flown up and gone; A lonely cloud floats leisurely by. We never tire of looking at each other - Only the mountain and I. -Li Po-
Avatar
Molly
Registered user
Viestit: 6354
Liittynyt: 27 Syys 2009 21:09
11
Paikkakunta: Helsinki, Suomi Finland

Viesti Kirjoittaja Molly »

All the birds have flown up and gone; A lonely cloud floats leisurely by. We never tire of looking at each other - Only the mountain and I. -Li Po-
Avatar
Raisa
Registered user
Viestit: 1586
Liittynyt: 27 Syys 2009 11:43
11
Paikkakunta: Suomi Finland

Viesti Kirjoittaja Raisa »

Kiitos Molly tiedosta ja muistutuksesta! Kun lueskelin noita viime vuoden juttuja jäin miettimään, liekö kuinka paljon edistystä tapahtunut kuluneen vuoden aikana. Omasta puolestani pakko tunnustaa, että ei riittävästi.. :pussipaa: Lisää sitoutumista!
When you talk, you are only repeating
what you already know,
but when you listen, you may learn something new.
~Dalai Lama~


Avatar is a part of the original image by Pieter Pretorius
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Earth Hour”