Ilomantsi, Finland 2020

YouTubeChannel Facebook
Alueen säännöt ja kameralinkit etc.
YouTubeChannel Facebook Näitä sääksiä odotellaan saapuvaksi myös kaudelle 2020: Kuva Manta Kuva Manu

-Ilomantsin pesä on vanha luonnonpesä, jolle on asennettu kamera keväällä 2019. Reviiriä hallitseva pari, Manta ja Manu, ei lisääntynyt vuonna 2019. Pesää ne kuitenkin rakensivat ahkerasti vielä elokuun puolelle.

-Pohjois-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen ja Ilomantsin Matkailuyhdistyksen toteuttaman kamerahankkeen mahdollistavat Vapo ja Tornator, jotka toimivat kustannuksista vastaavina sponsoreina. Tekniikasta vastaa Pogostan Tietoverkkopalvelut.


© Sääksi Live Ilomantsi
Eijali
Registered user
Viestit: 248
Liittynyt: 12 Heinä 2019 10:40
1

Viesti Kirjoittaja Eijali »

Pesälle minäkin kurkkinut vähän väliä nyt aamun aikana, tiedä sitten, jos vaikka vielä kerran tulee näyttäytymään. 8:nnen pvn iltana Manu tuonut kalaa, ei ilmeisesti sen jälkeen olla nähty. Eilen istuskeli pitkiä aikoja pesällä, Sääksen vaistot valppaina uusille kokemuksille..
Avatar
jatta
Registered user
Viestit: 3660
Liittynyt: 10 Huhti 2010 17:10
10
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Viesti Kirjoittaja jatta »

Sääksen vaistot ja valppaus. Siinäpä selviytymiskeinoja. Onneksi vaistot tuovat eteen yhden kokemuksen kerrallaan eikä tietoisuutta koko matkasta kerralla kuten seuraajilla esim. itselläni lähes käsittämättömänä suorituksena. Katselin jonakin päivänä Miinan upeaa lentelemistä ja liitämistä järven yllä pesän takana. Miten nopeasti on pitänyt oppia hallitsemaan "työkalunsa". Emot osaavat jaksottaa oppimisen, jolla itsenäisyys saavutetaan. Vaikka olen seurannut satunnaisesti sääksiä vuodesta 2006, on tämä ensimmäinen kerta näin tiiviisti aina pesintäkauden loppuun asti. Teidän kaikkien seuraajien kommenttien, tietämyksen ja upean kuvituksen ansiosta hieno kokemus! :4U: Kiitos myös Ilomantsin sääksenpesän ylläpidolle!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ilomantsi, Finland”